Akıl hastalıkları tedavisi Psikolojik bozukluk gösteren hasta biyolojik yöntemlerle ya da kendisiyle iletişim kurularak tedavi edilir.
Biyolojik tedavi yöntemlerinin temeli dinlenme. diyet ve hastanın kendini güven altında duyduğu bir klinik gözetimidir. İlaç tedavisinin ilkesi hastanın öznel sıkıntılarını azaltmak, ruhsal gerginliğini gidermek, sanrılarını engellemek ya da hastayı uyarmaktır. Bunun için sakinleştirici-uyutucular, yatıştırıcılar, uyarıcılar ve depresyon giderici ilaçlar kullanılır.
Başka tedavi yöntemleri arasında beyinden zayıf bir elektrik akımının geçirilmesine dayanan elektroşok (ECT), elektrik ile yapay bir uyku halinin sağlandığı elektro-narkoz, bilinç kaybı için kan şekerinin düşürülmesine dayanan insülin tedavisi ve beynin değişik bölümleri arasında ketleme-nin yol açtığı abartılı ve normal dışı etkileri azaltmak için önbeyin lobuna kesi atılması ameliyatı bulunur.
Hekimin hasta ile iletişim kurmaya çalıştığı psikoterapi yönteminin amacı, hastanın bilinçli düşünceleriyle bilinç dışı süreçleri kavramasını ve psikiyatrik belirtilerinin, coşkusal çelişkileriyle ilişkisini tam olarak kurabilmesini sağlamaktır. Özellikle başlangıç aşamalarında hastanın kolay kabullene-mediği bu yöntem, zamanla yalnızca gündelik sorunlara karşı güç kazanmasını değil, geleceğini istemli olarak denetimi altına alabilmesini de sağlar.
Selamın aleyküm paylaşımınız inanılmaz mükemmel, paylaşımların devamını bekliyorum
Slm web siten inanılmaz çok güzel, teşekkürler