Anüs Fistül: En çok görülen fistül türüdür. Bağırsağın alt bölümünde, bir hastalık ya da yara nedeniyle oluşur. Anüs fistülü, bağırsağın alt bölümünün çeperi ile vücut yüzeyi arasında meydana gelir. Bu fistülü oluşturan nedenlerin başında, bağırsak çeperinin yangılanması gelir. Yangılanma sonucu ortaya çıkan irinli keseden, irin fistül aracılığıyla derinin altına ve üstüne yayılır. Anüs fistülü ancak ameliyatla tedavi edilir. Ameliyattan sonra yaranın kapanması çok uzun zaman alır.
Dışkı Fistülü: Bağırsağı, vücut yüzeyine ya da karın boşluğundaki organlara bağlıyan fistüldür. Dışkının anüse ulaşmasını sağlayan bağırsağın herhangi bir nedenle tıkanması sonucu biriken dışkı, bağırsak çeperini patlatarak vücut boşluğuna yayılır. Vücut boşluğunda dışkı, fistüller aracılığıyla herhangi bir organa boşalır ya da vücut yüzeyine çıkar.
Bu tür fistüllerin oluşmasının nedeni bağırsakta yangılanmaya yol açan apandisit, bağırsak veremi gibi hastalıklardır. Nedeni ne olursa olsun. fistülü tedavi etmek için, bağırsağın tıkanmasını önleyecek cerrahi girişim zorunludur
selam arkadaşlar paylaşımınız harbiden dikkatimi çekti, twitter da paylaştım
Mrb siteniz inanılmaz dikkatimi çekti, face de paylaştım
selamun aleyküm paylaşım inanılmaz çok hoşuma gitti, sağolun
Mrb siten inanılmaz çok güzel, tebrikler