Çocuk Felci Nedir? Yeni doğan savunmasız çocuklara ağız yolu ile bulaşıp solunum merkezi olan akciğerlere kadar ilerleyen ve orada hastalığı oluşturan çocuk felci hastalığı, ilerleyen tıbba rağmen yine de görülmektedir. Havanın, suyun ve gıdaların yapısında meydana gelen değişimler ve kirlenmeler henüz bağışıklık sistemi gelişmemiş milyonlarca çocuğun yaşamını tehdit etmektedir. Akciğere yerleşen çocuk felci mikrobu, yine geldiği gibi ağızdan başka çocuklara da bulaşabilmektedir.
Çocuk Felci Nedenleri
Çocukların doğdukları ve yaşadıkları ortamların hijyeni ile ilgili olan çocuk felci durumu, ağızdan alınan mikrop sebebiyle gelişmektedir. Çevrede bulunan böcek-sinek türleri, kanalizasyonların sebep olduğu hastalıklar ve kirli zeminler çocuk felcinin gerçekleşmesi açısından riskli şeylerdir. Özellikle gelişmemiş, fakir toplumlarda, suyun az olduğu ülkelerde veya insanların açlıkla mücadele ettiği bölgelerde görülmeye devam eden çocuk felci, gönüllü doktorların veya yardım merkezlerinin oralarda yaptıkları çalışmalarla bir nebze de olsa kontrol altına alınmaya başladı. Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde ise aşı takvimine konulması sonucu görülme yüzdesi sıfırlara kadar geriledi.
Gelişmemiş toplumlarda çocuk felci dışında birçok faktör çocukların yaşamını tehdit etmektedir. Aşıdan veya korunma yollarından hiç haberi olmayan toplumlar ve kabilelerin hayat standartları yükseldiğinde bu gibi hastalıklar tarihe gömülmüş olacak.
Çocuk Felci Tedavisi
Günümüzde aşılama sisteminin gelişmesiyle çocuk felci için başka tedavilere gerek kalmamıştır. Ancak bu çocuklarımızın ideal ortamlarda büyümesi, temizlik şartlarına uyulması, çevreye duyarlı olması, doğayı ve hayvanları koruması, doğadan ve hayvanlardan korunma yollarını bilmesi konularında yetiştirilmeleri gerektiği gerçeğini saklayamaz.
Ayrıca iyi bir beslenme düzeni sağlayarak çocuklarımızın bağışıklık sistemlerini güçlü kılmak, olası hastalıklarda mücadele etmelerini sağlamak çok önemlidir. Çocuk felci olmasa bile en ufak rahatsızlıklardan bile kötü sonuçların doğabileceğini unutmadan, dikkat etmeli ve sağlıklı nesiller yetiştirmeliyiz.
Facebook sayfamızı beğenmeyi unutmayın! Sağlık Kitabı Facebook
Merhaba web siteniz vallaha çok güzel, teşekkürler
Selamın aleyküm web siteniz yeminle güzel, teraziye tıkladım
Selamın aleyküm siten valla dikkatimi çekti, face de paylaştım
Slm sayfanız yeminle dikkatimi çekti, saolun
Selam herkese siteniz harbiden mükemmel, teraziye tıkladım
Merhaba herkese web siteniz cidden çok iyi, twitter da paylaştım
merhaba arkadaşlar web sitesi gerçekten iyi, teşekkürler
Merhabalar siten ciddiyim güzel, paylaşımların devamını bekliyorum
merhaba arkadaşlar web siten harbiden ilgi uyandırıcı, saolun