Özellikle bebeği ve küçük çocuğu olan hanımlar için çok özel bir tarif anlatacağız bu yazımızda. Sizlere bu yazıda evde ekmek yapımını anlatacağız.
Hem sağlıklı hem de ucuz şekilde evde ekmek yapmak için bütün gereken şeyleri bu yazıda topladık.
Evde Ekmek Nasıl Yapılır?
Emin olun hanımlar ev ortamında ekmek hazırlamak hem çok daha ucuz hem de çok sağlıklı. Şimdi evde ekmek nasıl yapılır anlatmaya başlayalım.
Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt, 1,5 yemek kaşığı kuru maya, 1/3 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 3 su bardağı un.
Evde Ekmek Yapımı: Ilık süt, su, şeker ve mayayı bir kabın içine aktarın ve bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Ardından içine tuzu ve unu azar azar ilave ederek karıştırın. Yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra hafif un serpilmiş bir başka kabın içine ekmek hamurunu aktarın.
Aktarılan hamurun üzerini hava almayacak şekilde örtün. Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar mayalayın. Hamurun iki katına çıktığını göreceksiniz. Bu aşamada hamurunu hafif un serpilmiş tezgaha alın, 1 dakika kadar yeniden yoğurun. Şekil verin ve pişirme kabının içine aktarın. Üzerini kapatarak kabın içinde 30-40 dakika daha mayalanmaya bırakın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Pişirmeden önce ekmeğin üzerini suyla hafifçe ıslatın. Pişirdikten sonra çıkarın, oda sıcaklığında soğutun ve afiyetle tüketin.
Evde Ekmek Yapmanın Püf Noktaları: Dilerseniz şimdi evde ekmek yaparken tarif esnasında ne gibi konulara dikkat etmeniz gerektiğini anlatalım.
Ekmek yapmaya karar veren herkesin ilk aşamada bilmesi gereken en önemli konuların başında mayalar geliyor. Dört çeşit mayadan bahsetmek mümkün. Yaş maya, instant maya, kuru maya ve ekşi maya. Ekmek yapmaya yeni başlayanlar ekşi mayayı bir sonraki aşamaya bırakın. Kuru, instant ya da yaş maya ile ekmeklerinizi yapmaya başlayın.
Ekmeğin en önemli ikinci malzemesi ise un. Un tercihiniz ekmeğinizin her şeyini etkileyecektir, unutmayın. Ekmek yapmayı hiç bilmeyen ve yeni başlayanlar için önerimiz beyaz unla başlamanızdan yana. Çok amaçlı olarak nitelendirilen bu unlar, her türlü hamur işi yapımına uygun olduğu gibi ekmek yapımına da gayet uygun.
Tarifte yazan oranlara bağlı kalmaya özen gösterin. Ekmek yapmaya hatta yemek yapmaya yeni başlayanların düştüğü en büyük hatalardan biri bu. Verilen ölçülere uymadan tarif yapmaya çalışırsanız sonuçları çok da düşündüğünüz gibi olmayabilir.
Ekmek yapmaya henüz başladıysanız öyle çok büyük boyutlarda ekmek pişirmemeye özen gösterin. Minik boyutlarda ekmek pişirin. Daha küçük miktarlardaki malzemeleri yoğurmak size büyük kolaylık sağlayacaktır.
Tarifte belirtilen hamuru yoğururken çok fazla un eklemeyin. Un ilave ettikçe hamurunuzun kıvamı sertleşecektir, unutmayın.
Mayalanmamış bir hamuru fırına atarsanız dilediğiniz sonucu elde edemezsiniz. Bu nedenle hamura mayalanması için vakit verin ve sabırlı olun. Hamurları hava almayacak bir biçimde oda sıcaklığında en az 1 saat, ekmek pişirme kabının içinde de en az yarım saat dinlendirin.
İlk aşamada kocaman köy ekmekleri pişirmeye, ekşi mayalı ekmekler yapmaya çalışmayın. Komplike tarifler gözünüzü korkutur, sonuçları sizi tatmin etmeyebilir. Bu nedenle klasik ekmeklerle başlayın. Özellikle kuru mayaların ve beyaz unların kullanıldığı tariflere yönelin.
Bu yazı evde ekmek yapmanın püf noktaları nasıl yapılır mayalanır pişirilir evde yapılan ekmek kaç kalori tarifleri çeşitleri yumuşak olması için ne yapılır yapılışı yapımı tarifi ev ekmeğinin kalorisi yapılışı faydaları resimli video besin değeri kaç derecede pişer kilo aldırır mı hamuru hakkında kısaca bilgi vermek için yazılmıştır.
Merhaba web siteniz cidden dikkat çekici, paylaşımların devamını bekliyorum
selamun aleyküm web siten yeminle çok hoşuma gitti, şukuladım
merhaba arkadaşlar siten inan ki hayran edici, paylaşımların devamını bekliyorum
Mrb paylaşımın ciddiyim mükemmel, facebookta paylaştım
Selam herkese sayfanız vallaha dikkatimi çekti, teraziye tıkladım
Merhaba sayfa süper ötesi ilgi uyandırıcı, linkedinde paylaştım
Selam herkese paylaşım valla mükemmel, sosyal medyada paylaştım
selam arkadaşlar paylaşım inan ki güzel, linkedinde paylaştım
Merhabalar paylaşım inan ki hayran edici, twitter da paylaştım
Merhabalar siten inanki mükemmel, facebookta paylaştım