Ünlü sanatçıların kişisel internet sitelerinde reklamını yaptığı ve kadınların büyük ilgi gösterdiği tüy dökücü kremlerle ilgili polise ulaşan ihbar, uluslararası bir sağlık skandalını ortaya çıkardı. Karıncadan ‘tüy dökücü krem’ olarak pazarlanan ürünlerin ‘termit’ böceğinden elde edildiği ortaya çıktı.
Polisin yaptığı incelemelere göre, kremlerin içinde karınca yumurtası yağı yerine yağmur ormanlarında yaşayan ‘Termit’ isimli bir böceğin larvalarının bulunduğu öğrenildi. Kremlerin üzerindeki Sağlık Bakanlığı onayı da sahte çıkarken, bazı ürünlere Almanya’daki bir test merkezinden de ’sahte belge’ alındığı belirlendi
Gümrükten havyar diye geçti
Üstelik Türkiye’ye kaçak yollarla getirilen larvaların balık yumurtası yağı olarak gümrükten geçirildiği tespit edildi. Skandallar zincirinin patlak vermesi üzerine İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul’da Ümraniye, Kadıköy, Bahçelievler ve Pendik’te bulunan 10 ayrı adrese yapılan baskınlarda 7 kişiyi yakaladı.
G.K. Ltd. isimli firmanın yetkilileri sorgularında, kremlerde kullanılan maddeleri Ankara’daki bir firmadan aldıklarını söyleyince Ankara’daki ilgili firma ile irtibat kuruldu. Ancak firma görevlileri İstanbul’daki firmaya bu içerikte mal satmadıklarını söyleyince baskın yapılan adreslerdeki şüpheliler kaçakçılık suçlamasıyla gözaltına alındı.
Tüm bunların yanı sıra uzmanlar, ‘tüy dökücü özelliği’ olduğu iddia edilen karınca yumurtası yağının bu tür etkisinin olduğuna dair bilimsel veri olmadığı belirtti. Baskın yapılan adreslerde bulunan 35 bin adet krem tüpüne el konuldu.
Yapılan inceler sonucu ise kremlerin yağmur ormanlarında yaşayan bir böcek olan Termit’in larvalarının zeytinyağı ve hamam otu ile karıştırılarak elde edildiği belirlendi.
Ünlü isimler reklamını yaptı
Hazırlanan sözde tüy dökücü kremlerin maliyetinin 1 lira seviyesinde bulunduğunu belirten polis ürünlerin internet ve eczanelerde 30-40 liraya satıldığını ifade etti. Baskınlarda gözaltına alınan 7 kişi ise sevk edildikleri adliyeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hülya Avşar, Seda Sayan, Helin Avşar gibi ünlü isimlerin internet sitelerinde bu ürünlerin reklamını yaptıkları belirlendi.
Bakanlık onayı da sahte sağlık testi de
Ayrıca ambalajların üzerinde bulunan ‘Sağlık Bakanlığı onaylıdır’ ibaresinin de sahte olduğu ortaya çıktı. Bakanlığın kozmetik ürün üreticisi bu firmalara onay vermediği, satışlardan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşın firmaları sorumlu tuttuğu belirlendi.
Aynı operasyon kapsamında inceleme yapılan diğer firma S.LTD’in tüy dökücü kremlerin üzerinde bulunan ve Almanya’daki bir test merkezinin onayını gösteren belge ile ilgili polis Alman makamları ile irtibata geçti.
Dermatest Research Company isimli şirketin Başkanı Dr. Werner Voss, bu firma ile direkt olarak hiçbir çalışmaları olmadığı belirtti. Açıklamada ayrıca Dermatest merkezinin internet sitesinde iddia edildiği gibi Münih’te olmadığı da ifade edilerek Türkiye’deki firmaya dava açılacağı belirtildi.
Selam herkese sayfa inanılmaz dikkat çekici, teşekkürler